Wie zijn wij

 

De HEM is een dochter van de Nederlandse holding Hollandsche Export Maatschappij B.V. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1898 en begon met handel naar de Oost (Nederlands Indië) en naar de West (Suriname en de Antillen).

 

In Suriname werkte de Hollandsche Export Maatschappij tot 1952 met diverse agenten, waarvan NV. J.F.D. Haenen de laatste was. Vanaf 1957 had de Hollandsche Export Mij een eigen kantoor, en wel op het huidige adres aan de Heerenstraat nr. 4, en in 1962 werd er een aparte Surinaamse N.V. opgericht, de HEM Suriname N.V.

 

Onder de directie van Wilfred Spangenthal (helaas overleden in 2009, zie ook In Memoriam), die de 3e generatie was die in het bedrijf van de familie werkte, groeide het bedrijf uit tot één van de grootste importeurs/distributeurs van consumenten-artikelen in Suriname. Op dit moment werken er ca. 130 mensen, is er een wagenpark van ca. 20 trucks en vans en zijn er koel-en vriesfaciliteiten. De lijst van merken die vertegenwoordigd worden wordt elk jaar langer.